#ikwilwelcultuur

“If music be the food of love, sing on!” Purcell, 1698.

Bezuinigingen kunst en cultuur in Noord-Brabant

Er zijn drastische bezuinigingen aangekondigd op kunst en cultuur in de provincie Noord-Brabant, door de nieuwe coalitie. Een trieste boodschap waarvoor de coalitie kiest om uit te dragen!

“Zonder kunst en cultuur wordt Brabant een dorre, droge samenleving”, Frank Lammers.

Het maken van kunst of het bekijken of beluisteren van kunst geeft vorm aan je ziel, draagt bij en geeft zin aan je bestaan.  Het geeft je een verhaal, het prikkelt je zintuigen. Het maakt niet uit of je bankdirecteur bent of putjesschepper, maar iedereen zet weleens de radio aan of kan genieten van mooi ontworpen parken, gevels, bruggen, pleinen en noem maar op. Je kan het zo gek niet bedenken of men heeft de kans om te genieten van kunst en cultuur. Dat is geen luxe-product, maar broodnodig om een sympathieke samenleving te hebben/krijgen/behouden. Zonder kunst en cultuur krijg je een dorre, droge samenleving, zoals Frank Lammers ons ook liet weten in een filmpje. Ik begrijp niet waarom er voor sommigen moed nodig is voor het benoemen van de waarde van het behoud van ons kunst-en cultuurlandschap. Geef een boodschap aan elkaar. Maak iets, creëer iets, verzin iets. Het geeft je voldoening. En het verbindt.

#ikwilwelcultuur

Wees wijs, zing een wijs, lees een boek, kijk een film, doe een dansje, geef anderen iets mee, leer creatief te denken, wees degene die een ander inspireert. Kunst doet ertoe! We hebben het nodig! Gebruik kunst en cultuur als levensmiddel!

#ifmusicbethefoodoflove, play on! Dank aan Shakespeare, die dit al wist in 1602.

Actie!

Dit is mijn manier om te protesteren tegen de aanslag op kunst en cultuur in de provincie Noord-Brabant. Je stem laten horen is belangrijk. Kritisch moeten we blijven!