Over

Over
Zolang ik me kan herinneren ben ik aan het zingen. Thuis, op school, in kinderkoren, en bij jeugdkamerkoor Plurale Tantum o.l.v. Ruben de Grauw. Muziek speelde een belangrijke rol thuis. Daar klonk altijd muziek! De liefde voor muziek bleef groeien en ook het verlangen om er mijn beroep van te maken. In 2008 begon ik bij Hanneke Kaasschieter aan de vooropleiding van het Conservatorium van Tilburg en later kreeg ik ook lessen van Xenia Meijer. Ik heb deze studie in 2012 met succes afgerond. Inmiddels word ik gecoacht door Mariëtte Witteveen. Ik heb masterclasses gevolgd bij Johanette Zomer, Henk Neven, Frans Fiselier en Alberto ter Doest.

Vóór mijn zangstudie heb ik Orthopedagogische Muziekbeoefening en Schoolmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht, waar ik zanglessen heb gevolgd bij Peter Kokkelmans en Claudia Couwenbergh. In Breda heb ik, voor ik aan mijn zangstudie begon, les gehad van Lucie Hillen en Willy Peeters en ik zong bij kamerkoor Capella Breda o.l.v. Daan Manneke.
9a
Ik geef stemvorming aan meisjeskoor Puellae Cantantes . Ook heb ik een zanglespraktijk aan huis en geef ik les in (pop)liedbegeleiding op de piano. Ik werk samen met harpiste Anja Jonker en gitarist Jaap van Omme. Ook heb ik veel samen gewerkt met de onlangs overleden organist Anton van Kalmthout. Samen met dwarsfluitiste Marta Soriano Mascarós en pianist Guillermo Quintero Rojas vorm ik het trio Merengue. Ik heb een voorliefde voor klassieke muziek (van Bach tot Andriessen) en hou van oratorium, maar ook van kamermuziek. Ik vind het een uitdaging om af en toe een uitstapje te maken naar jazz, musical of pop met een klassiek tintje. Dit komt ook terug in de zanglessen die ik geef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s