Over Lotte

OverMezzosopraan Lotte van Roosmalen treedt regelmatig op en zingt in koren als solist. Ook trad ze eerder op met het professionele Zed Chamber Choir, Vocaal Ensemble Reflection en zong ze in 2019 met Studium Chorale i.s.m. Philarharmonie Zuidnederland de Matthäus Passion olv Jos van Veldhoven. In april 2020 zingt ze de Matthäus Passion met Studium Chorale olv Stephan MacLeod.

9aLotte heeft een zanglespraktijk in een fijne studio naast haar huis. Hier geeft ze met veel plezier les in de technieken die bij het zingen komen kijken. Ze vindt het een uitdaging om via adem-, lichaamswerk en beweging een ander te kunnen laten voelen hoe de klank vanzelf kan gaan stromen. Voor meer info, zie de pagina “ZANGPUNT BREDA” op deze website. Het is voor haar leuk om af en toe een uitstapje te maken naar jazz, musical of pop met een klassiek tintje. Dit komt terug in de zanglessen die ze geeft. Lotte is ook artistiek leider van koor LOT’s en het Stedelijk Jeugdkoor Breda.

Mezzosopraan Lotte van Roosmalen studeerde Orthopedagogische Muziekbeoefening en Schoolmuziek in Maastricht en doceerde enkele jaren muziek in het voortgezet en basisonderwijs. Omdat haar liefde voor het zingen bleef groeien begon ze in 2008 aan de studie Solozang Klassiek aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Deze opleiding heeft ze in 2012 met succes afgerond bij Xenia Meijer en Hanneke Kaasschieter. Momenteel is Joke de Vin haar zangcoach. Lotte heeft Level one en two van de EVT zangmethode behaald bij Alberto ter Doest (o.a. Nederlands Kamerkoor). Ze heeft deelgenomen aan masterclasses van o.a. Johanette Zomer, Charlotte Margiono en Henk Neven.

PicsArt_04-19-10.16.48
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s